Login

Staat en Plein design

Meer over Straatstaal

 

Meer over Straatstaal

Straatstaal is een onderdeel van Van Rijsoort Buigwerk uit Klaaswaal. Van Rijsoort Buigwerk is letterlijk en figuurlijk een zwaargewicht in het buigen van metalen buizen en profielen.

 

Van Rijsoort Buigwerk bestaat al sinds 1903 en was in de jaren zestig al in het bezit van de eerste koudwalsmachine in Nederland. Het bedrijf heeft haar sporen verdiend met toonaangevend buigwerk voor nationale maar ook internationale opdrachtgevers.

 

Nationaal zijn voorbeelden van opvallend buigwerk de portaal buizen van de Betuwelijn, de zadeldaken van het metrostation in Schiedam en diverse achtbanen voor pretparken in Nederland.

 

Internationaal valt het buigwerk voor de constructie van het Yitzhak Rabin Centrum in Tel Aviv zeker op. Van Rijsoort schuwt het standaard buigwerk zeker ook niet: trapleuningen, hekken, lantaarnpalen… het is vaak door Van Rijsoort Buigwerk gebogen.

 

Uit bovenstaande blijkt dat technische ontwikkeling en innovatie door Van Rijsoort zeer belangrijk worden gevonden. Kennis en innovatief vermogen zorgen ervoor dat, door de samenwerking met ontwerpers, de klant van Straatstaal kan rekenen op hoogwaardige producten.